Enough

Tar det lugnt. För första gången sen jag flyttade ungefär. Kanske mest för att jag är sjuk och måste ta det lugnt för att jag någon gång ska bli frisk, men också för att det är väldigt skönt att tillåta mig själv att inte göra någonting. Att det är okej ifall det inte händer saker jämt och ständigt. Jag behöver inte ägna all min vakna tid åt att vara effektiv och social, jag har ett liv ändå, det behöver jag aldrig mer oroa mig för.

I'll get all my papers and smile at the sky

Födelsedagspresenter:


Skivmässefynd:


Planer för nästa helg:


We're only young and naive

Vad som har hänt sen senast är väl att jag blivit nitton år. Onödig ålder kanske, men det är mitt sista tonår och jag kommer förmodligen att längta tillbaks hit så jag tänker inte hålla på och räkna dagarna tills jag fyller tjugo.

Come to this house, be one of us

Gårdagen blev himla bra. Kan vara den roligaste födelsedagsfesten jag minns att jag har haft. Köttade här hemma innan vi begav oss till hg för att sedan återvända hit igen för att till sist inse att jag inte får plats i min egen lägenhet och ringer desperat min syster klockan halv sju på morgonen och frågar ifall jag får komma dit och sova.

Det fick jag. Vaknade och drack lite te innan jag gick hem igen och spenderade resten av dagen med Monty Python.


Yes we're going to a party party

Längtar tills imorgon för då ska jag och Stina ha födelsdagsfest och flera fina kumlingar kommer hit!

(Den enda bilden som finns på bara mig och Stina.)

You were only waiting for this moment to arise

Av alla band och artister jag älskar så finns det ingen som jag älskat så mycket och så länge som Paul. Och av alla mina snart 19 år har jag aldrig fått chansen att få se honom live. Jag hörde honom live genom telefon en gång, när han var i Sverige sist. Men nu, den tionde december, ska jag få se honom. Paul McCartney. En Beatle.

Fan vad sjukt det är. Och det sjuka är att jag ska få se honom men min allra bästa vän. Vi har drömt om det här så länge. Så himla himla länge. Och nu... alltså jag vet inte vad jag ska skriva. Nu ska jag och Marina få se Paul.


tillbaka.

Har varit i Paris de senaste dagarna och det var väldigt höstigt och fint. Har lite analoga bilder att framkalla, så de kommer väl att laddas upp här så småningom. Till dess får ni hålla till godo med några mobilbilder.


Utdrag.

Här är ett utdrag ur det jag skrev till min senaste textuppgift.

 

"Karl la på luren. Lite sorgsen, lite uppriven. Han hade blivit trött på det här nu, varje gång han försökte glömma henne, varje gång han bestämt sig för att börja om och varje gång han försökte ge sin kärlek till någon annan än just hon så dök dessa virvlande känslor upp och så kom han inte längre. De satte sig som en klump i hjärnan så rationellt tänkande inte ens fanns på världskartan. Det var kaotiskt inom honom, tack vare henne.


Han bestämde sig för att sova, det skulle bli en tidig morgon och han var inte alls lugn inför första dagen på det nya jobbet. Tvärtom. Han gick fram och tillbaka i lägenheten på jakt efter något att sysselsätta sig med, hittade ingenting, slog sig ner vid köksbordet och tog ett djupt andetag. ”Det här är ju löjligt” tänkte han, ”jag kommer klara det galant”. Ett till djupt andetag och sedan gick han till badrummet för att borsta tänderna, samtidigt som han intalade sig själv att lite sömn skulle få honom tillbaka till jordytan.


Väckarklockan ringde. Nora hade bestämt sig för att ta en tidig buss till stan, för att hinna se soluppgången vid ån innan hon var tvungen att gå till skolan. Hon gjorde ofta det, just för att hon älskade soluppgångar. Inte minst vid vattnet, när staden fortfarande sover och det bara är hon och några fåglar där. När himmelen blir orange och solen sträcker på sina strålar och helt plötsligt är staden ljus. Färglagd.  Och Nora såg alltihop, bevittnade ögonblicket då mörkret besegrades medan alla andra låg i sina sängar och drömde någonting obegripligt.


Förutom chauffören och Nora var bussen alltid tom, det var därför den här morgonen skilde sig från de andra. Det satt redan en kille på bussen, i ett säte långt fram. Hon reagerade och kunde inte hindra sig själv från att börja spekulera i varför han satt där. Hon gick förbi honom och satte sig lite längre bak, men hade fortfarande uppsikt över hans rygg. Han hade en fin jacka, mocka såg det ut som. Hon blev lite sugen på att känna på den, klappa honom lite på axeln och röra vid det mjuka tyget. Nora smålog lite för sig själv när hon kom på vad hon satt och tänkte samtidigt som han tog av sig sina glasögon, bet lite på dem, kliade sig i pannan med dem och såg ut att ha rätt mycket att tänka på.


Karl satte glasögonen tillrätta igen. Innan han tog av dem och genomförde samma procedur som han precis gjort. Han var märkbart nervös och trots att han inte brukar tänka så mycket på vad andra tycker om honom så kunde han inte låta bli att undra ifall tjejen lite längre bak i bussen trodde att han hade massvis av ticks och tvångstankar. Det verkade nog som det, med allt vad han höll på med. Han fick nästan lust att vända sig om och berätta för henne att han bara beter sig så när han är nervös, men det vett som fanns tillgängligt i hans hjärna såg till att han lät bli."


sensation white.

my sweet time.Skriver lite på en text samtidigt som jag lagar pannkakor och lyssnar på detta. Om jag är på bra humör kanske ni kan få ett utdrag utav det jag skrivit när jag är klar.

What about the boy?

För er som inte upptäckt hur fantastiska The Who är så ber jag er att lyssna på Tommy. Det albumet är genialt och alla låtar är perfekta och så vidare. Om ni inte orkar lyssna på hela albumet så kan ni väl iallafall lyssna på denna.(Fast ni borde verkligen lyssna på hela albumet. Från början till slut. Ni kommer ju inte ångra er.)

Feeling Good

Jag tycker om Ryd. Jag tycker om att spela basket med kulturare så man blir alldeles svettig och jag tycker om att äta rostade mackor mitt i natten. Sen tycker jag definitivt om att Lisa ska ha bullkalas imorgon på kanelbullens dag.

Laughing at the life you're wastingDet här har blivit en Linköpings-låt för mig. Vet inte riktigt hur det kom sig, men jag påminns alltid om att jag älskar den här staden när jag lyssnar på den.

RSS 2.0