Irish Blood, English Heart

Jag vill att Lisa ska komma hem från Emmaboda nu så vi kan planera Irland. Har suttit och kollat vandrarhem, pubar, konserter..osv och jag behöver hennes åsikter. Jag vill boka allt nu så jag slipper den här jobbiga oron innan allt är klart! Är sjukt taggad iallafall, min längtan är sån som ingen har haft.


So, close your eyes and think of someone you physically admire and let me kiss you


But then you open your eyes and you see someone that you physically despise
But my heart is open, my heart is open to you.

festival song

Arvika

A little death around the eyes

Ibland blir jag djup. Tänker på människors beteenden, egoism och framförallt orättvisa. Hur kommer det sig att två föräldrar och ett barn dog en eftermiddag, när jag lika gärna kunde gjort det? Jag vill inte dö, och jag är otroligt tacksam över att jag skonades den eftermiddagen, men dödsolyckor är så fruktansvärt orättvisa.

Två systrar miste sina föräldrar och ett syskon. Själv satt jag i min buss och var irriterad för att jag inte fick komma hem, för att jag var kissnödig och för att jag hade tröttnat på att strirra ut genom fönstret och bara se skog, ambulanser, helikoptrar och brandbilar. Fram och tillbaka.

Jag vet inte hur många i bussen som verkligen var lättade över att sitta fast i en bilkö i 3,5 timmar. När trafiken började gå igen började jag inse vad som faktiskt hänt. När bussen som några timmar tidigare hade varit fylld med 25 fotbollsungdomar från Skellefteå drogs bakom en bärgningsbil totalt förstörd blev jag förtvivlad. Ledsen och lättad på samma gång. Det hade säkert varit mycket mer rättvist ifall olyckan hade inträffat ett par minuter senare och våran buss hade blivit kvaddad, men vi besparades, och det är jag otroligt lättad över.

Jag hoppas de bygger ett mitträckte på E4an mellan Piteå och Luleå snart.


woodstock

Att spendera dagar i Skellefteå och på Trästockfestivalen gjorde mig gott i själen. Så många bra dagar på rad var längesen för mig, väldigt behövligt må jag säga.

Markus Krunegård var finast av alla (allt gör mindre ont sen,rocken spelar ingen roll längre,stjärnfall). Men allt var fint. Joel Alme, Moneybrother, Kristian Anttila, First Aid Kit, Rena Rama, Hästpojken, Tickle Me och Amber Oaks trummis. Jag blev besviken på själva konserten, men trummisen går aldrig av för hackor.

Underbara dagar. Även härifrån kommer bilder när jag lämnat in och fått tillbaka filmrullen.


I said "I like it here, can I stay?"


Dagböcker är bra att ha. Skriv med bläck bara, så inte det ni skriver försvinner. Och lyssna på The Smiths.

The Smiths – Half A Person


cornered the boy kicked out at the world, the world kicked back a lot fuckin' harder


Jag vill också ha ett liv. För någonstans bland alla fina och fula händelser tappade jag bort det. Hur slarvigt är inte det? Jag kan ha glömt det på tåget någon dag, eller ovetande haft ett stort hål i någon av mina fickor. Så trillade det ur. For iväg med vinden till någon annan världsdel eller så fastnade det i gruset på järnvägen.

Jag skulle hursomhelst vilja ha det tillbaks igen. Vill inte gå runt och låtsas länge. Skratta istället för att gråta och gråta istället för att skratta. Skrika istället för att hålla tyst och hålla tyst istället för att skrika.

Hopplöst desperat.

I think I will be alright

Alltså jag vet inte. Just då ville jag hem, nu vill jag tillbaks. Trots att Arvikafestivalen inte riktigt blev som planerat, och trots att jag inte minns när jag mådde så dåligt senast, så var det otroligt bäst. Babyshambles spelade Unbilotitled och Albion. Shout Out Louds spelade Hard Rain, deras absolut bästa låt. Adam kom ner och lät oss ta på honom. Volbeat gav mig ett nytt värsta konsert-minne, men allt löste ju sig tillslut. Tack alla som gjorde Arvika bra.

Ska lämna in engångskameran idag, så bilder kommer så småningom. Patience little sister.

I may never learn, never know. I may live and learn but never know. I may crash and burn, oh no. I may take my turn.Åkte till brickebacken och umgicks med Frida, Jonna och Sara. Har saknat dom, så det var trevligt. Pizza förtärdes och livshistorier berättades ("skönt"). Träffade senare Eira, hon åker till Amerika i helgen och det kommer ännu en gång dröja en evighet tills vi ses igen. Men jag förlåter henne för hon plockar med converse till mig!

Nä nu ska jag fortsätta packa konserver, filtar, kläder, skorpor...osv osv. Åker till Arvika imorgon, ses där hoppas jag!


och ikväll håller jag på Holland

Har badat, solat, läst, grillat, sovit och ätit. Det blir inte mycket bättre. Vill inte åka hem imorgon, men det blir nog bra ändå. Jag åker ju till Arvika på onsdag, och tack vare Emelie fick jag äntligen tag i en biljett!

But still, jag älskar allt här. Tänker alltid återvända hit.


The country's got a hold of my soul

Jag trivs här i norr. Det blir aldrig mörkt, jag älskar att det aldrig blir mörkt. Så nu ska jag slita mig från datorn och sätta mig på altanen och äta ostbågar och kanske läsa en bok.


(random söt bild på min syster)


The North would be so proud of you

Ikväll tar jag och min far natt-tåget till mitt älskade Boden! JAG ÄR SÅ GLAD!

That I might be fine.

streetcar named desire

Det är så mycket som har hänt.

Håkan Hellström har blivit bokad till Way Out West. Jag citerar: ”Jag och bandet kommer att göra nåt helt unikt och framföra första plattan från början till slut, jag är enormt peppad! Jag kommenterar: HERRE-GUD. Hultsfred har lagt ner. Pappa har fyllt år. Patti Smith har varit i Sverige och jag var inte där men tackar Frida och Karin så otroligt mycket för väldigt fina samtal! Jag har dock sett en annan legend, John Fogerty. Förstod nog aldrig att det var låtskrivarnas låtskrivare som stod där på scenen, men fint var det. Om elva dagar åker vi till Arvika. Sugarplum Fairy spelade trots allt på Peace and Love. Imorgon ska jag upp till mitt älskade Boden. Jag har badat i svenskt vatten för första gången i år. Jan Stenmark ska ha en utställning på Way Out West. Jag har inte kunnat sova på en vecka ungefär, vem blir förkyld  mitt i sommaren? Jag. Och Marina. Jag smittade min bästa Marina, ber så hemskt mycket om ursäkt. Har fått en Scrubsbox och en Dead Weather-skiva på posten. Våra smultron har börjat mogna. Jag har köpt världens snyggaste linne som jag aldrig hade hittat utan Hannah, tusen tack till dig. Jag saknar min syster. Jag saknar typ alla. Pete Molinaris blivande hit är sjukt bra. Jag är hungrig.

Ses.


RSS 2.0